Waarom plaatst men schuttingen?

Schuttingen plaats je om je tuin af te schermen van buren en vreemden. Schuttingen plaats je dus om een stukje privacy te creëren in je eigen tuin. Een schutting is hierdoor altijd onderdeel geweest van bijna elke tuin en zullen dit nog voor een lange tijd zijn. Vroeger waren schuttingen meestal van hout maar op dit moment zijn schuttingen opgebouwd uit veel verschillende soorten materialen. Je hebt nog steeds de  traditionele schuttingen gemaakt van hout of steen maar er zijn nu ook schuttingen gemaakt van beton, aluminium en eventueel schermen. Schermen zijn gemaakt om een natuurlijke tuinafscheiding neer te zetten in de vorm van bamboe, boomschors, stengel, riet en andere natuurlijke soorten hout. Deze schermen kan je hangen aan de traditionele schutting voor een moderne en eigentijdse uitstraling. Zo kan je een eigen draai geven aan het uiterlijk van je schuttingen en tuin.

Schuttingen van hoge kwaliteit

Een schutting plaats je niet zodat hij na vijf jaar aan vervanging toe is. Schuttingen moet langer meegaan en daarom worden zij nu gemaakt van sterkere materialen om langer mee te kunnen gaan. Materialen als aluminium of beton zullen niet kapot gaan door natuurlijke elementen. En zelfs de houten schutting van nu is van zulk sterk geproduceerd hout dat dit niet snel zal vergaan.

Vroeger ging je zelf naar de groothandel om je schutting materiaal op te halen en zorgen dit thuis kwam. Gelukkig worden schuttingen nu gewoon voor u thuisbezorgd. Dus doe vooral geen moeite en laat je schuttingen lekker thuisbezorgd worden door je gekozen bedrijf.

De rijdende rechter over vloer

U kent het programma wel. Die oude rijdende rechter die langs mensen gaat om burenruzies op te lossen. De schutting van de buurman staat op mijn erf! Zegt een van de buren. Waar wie heeft er dan gelijk? Hoe zorg je er dus voor dat je geen ruzie krijgt met je buren over het plaatsen van je schutting. Dit doe je door goed te communiceren met je buren en samen het kadaster te bekijken. Op het kadaster staat aangegeven welk grondgebied onderdeel is van jou woonerf. Je kan wel bespreken met je buur om een schutting te plaatsen in het midden van beide woonerven. Als je dit van te voren bespreekt of checkt zal de rijdende rechter nooit over de vloer komen om je erop te wijzen dat je de schuttingen tien centimeter op je buur zijn erf hebt staan. Dus zorg ervoor dat je schuttingen binnen je eigen woonerf plaatst!