Bedrijfsafval inzamelen in de stad, als MKB-er, kan een lastige kwestie zijn. Kies daarom een bedrijfsafval inzamelaar die bij jou strategie past. Maar hoe kies je nou de beste bedrijfsafval inzamelaar die bij jou bedrijf past? Lees verder want ik zal een aantal tips geven om deze keuze makkelijker te maken.

Flexibel je bedrijfsafval inzamelen

Laat je bedrijfsafval inzamelen op de dag dat het jou uitkomt. Kies dus voor een afval inzamelaar die rekening kan houden met jou wensen en flexibel is wat betreft ophaaltijden. Je wil namelijk niet dat je onverhoopt vergeet je afvalcontainer klaar te zetten, waardoor je een uitpuilende container hebt. Dit is niet fijn voor jou maar ook niet voor werknemers en omwonenden. Daarnaast is het formaat rolcontainer belangrijk. Kies dus een bedrijfsafval inzamelaar waar je vrij bent in het kiezen van het formaat rolcontainers. Zo is het handig als je grotere rolcontainer kan huren voor het inzamelen van je bedrijfsafval, wanneer dit nodig is.

Laat je niet gek maken met langdurige contracten maar kies een bedrijfsafval inzamelaar die flexibele contracten aanbied die maandelijks opzegbaar zijn. Bedrijfsafval inzamelen moeten we allemaal maar iedereen heeft zijn eigen wensen wat betreft de duur van het contract. Er is namelijk niets vervelender dan door te moeten betalen terwijl je geen gebruik meer maakt van een dienst.

Bedrijfsafval inzamelen moet maatschappelijk verantwoord!

Als bedrijf heb je de verantwoordelijkheid om je afval in te zamelen. Maar moet dit dan ook MVO?  Mijn mening is dat dit zo MVO mogelijk moet worden uitgevoerd. Gelukkig richt een groot deel van de bedrijfsafval inzamelaars zich ook op MVO. Bedrijfsafval inzamelen moet zo maatschappelijk verantwoord worden gedaan. Voor mij is het echt een must dat de bedrijven waar ik mee samenwerk MVO doen en denken. Dus kies een bedrijf waar MVO onderdeel is van de bedrijfscultuur. Bedrijfsafval inzamelen doe je voor de maatschappij en niet alleen voor jezelf.

Gescheiden bedrijfsafval inzamelen?

Bij het bedrijfsafval inzamelen kan ervoor gekozen worden om al het afval te scheiden in de groepen: papier/karton, organisch afval, glas en archieven óf bij elkaar als ‘restafval’. Bedrijfsafval scheiden is natuurlijk super MVO maar zelfs als je dit niet doet wordt je bedrijfsafval gebruikt om energie te wekken. Het is dus geen probleem als je geen afval kan of wil scheiden. Tijdens het verbranden van het restafval wordt energie gewekt. Zo wordt je bedrijfsafval toch hergebruikt.  Laat je bedrijfsafval inzamelen door een afval inzamelaar die groen denkt.