Niets is vervelender dan overal losse papieren op je kantoor te hebben liggen. Het is onoverzichtelijk is natuurlijk oogt het enorm chaotisch. Dat is niet de werkstijl die je op het kantoor wilt hebben en ook niet een die je eventuele klanten over wil brengen. Daarom zijn handigheidjes zoals een schrijfmap een absolute must-have voor op kantoor! Zo blijven alle papieren netjes bij elkaar, ben je altijd op de hoogte van de locatie van de papieren en ziet het er ook nog eens netjes en formeel uit! Hier een ode aan de schrijfmap.

Waarom een schrijfmap?

Een schrijfmap is enorm handig om verschillende redenen. Het houdt zoals gezegd alles netjes bij elkaar en de schrijfmap zorgt voor een overzichtelijkheid waar je u tegen zegt. Het is als het ware een map waarin papieren vastgeklikt zitten zodat u altijd uw papieren toe kan voegen of simpelweg de schrijfmap openslaat om meteen woord op papier te zetten. Zo kun je natuurlijk ook papieren eruit halen zodat de map eigenlijk een verbeterde versie van het simpele schrift wordt.

Daarnaast is de schrijfmap handig omdat het uw privacy beschermd. Losse papieren die rondslingeren hebben als nadeel dat iedereen die langs of in het kantoor loopt mee kan kijken naar de inhoud van die papieren. De schrijfmap bundelt al deze papieren en zodra de schrijfmap dicht wordt geslagen is er niets te zien dan behalve een mooie, nette map. Hier kan zelfs nog een etiket op worden geplakt dat het privé is, zodat dan al helemaal niemand meer meekijkt.

Welke schrijfmap moet ik dan kiezen?

Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van je eigen smaak. Ook hangt het wellicht af van de werkplek. Werk je op in een kantoor waarbij formele kleding toch wel belangrijk is, er net gesproken wordt en chaos niet gewaardeerd wordt? Kijk dan eens naar een lederen schrijfmap. Deze ogen stijlvol en elegant en leren schrijfmappen zien er chiq uit.

Maakt de werkplek in jouw ogen niet zo veel uit, kies dan gewoon lekker voor een schrijfmap in een kleur of print die jou blij maakt. Zo koppel je een positieve gedachte of emotie aan de schrijfmap (waar veelal je werk in zit) en zorg je ervoor dat je met een goed gevoel aan het werk gaat!

Schrijfmappen zijn over het algemeen een slimme oplossing voor de veel bestaande chaos. Iedereen is wel eens een belangrijk papier of formulier kwijt of erger nog: het belangrijke papier raakt beschadigd door omvallende koffie bijvoorbeeld. De schrijfmap beschermt je privacy, de kwaliteit van uw papieren en houdt alles netjes bij elkaar. Ideaal dus!